Font Màgica Montjuïc

Font Màgica MontjuïcAan de voorkant van de berg Montjuïc zijn de trappen van het Palau Nacional de Montjuïc. Langs deze trappen zijn gigantische fonteinen aangelegd en halverwege de klim bevindt zich de Font Màgica, de ‘magische fontein’.
Overdag is er niet zo heel veel bijzonders aan deze fontein te zien maar na zonsondergang komt de fontein tot leven. 

Van mei t/m september gaan van donderdag t/m zondag na 20:00 uur de gekleurde lichten aan en vanaf 21:30 is er elk half uur een show waarbij de fontein ‘danst’ op muziek. ‘s Winters (van oktober t/m april) is dat alleen op vrijdag en zaterdag van 17:00 uur tot 21:00 uur.

Een mooi plaatje met de lichten van Barcelona op de achtergrond.

(p.s. van 9 januari t/m 5 februari doet de fontein het niet i.v.m. jaarlijks onderhoud)Speciaal: Het is geen slecht idee om ‘s zomers al ruim voor het begin van de shows aanwezig te zijn om alvast een plaatsje te zoeken. Tegen de tijd dat de fontein begint te spelen wordt het erg druk. Vanaf de trappen heb je een mooi uitzicht over de stad en er zijn altijd veel mensen om naar te kijken.
Adres: Mirador de Montjuïc
Buurt: Montjuïc
Openingstijden: van donderdag t/m zondag gaan om 20:00 de gekleurde lichten aan. Vanaf 21:30 tot 24:00 is er elk half uur een show met muziek.
Metrostation: L1,L3 Plza Espanya