Barcelona Card

Als je een heel erg vol programma hebt gepland voor je verblijf in Barcelona kan het de moeite lonen om een Barcelona Card aan te schaffen. Dit is:
– Een veroersbewijs voor alle vormen van regulier openbaar transport in Barcelona.
– Een kortingskaart voor een heleboel toeristische activiteiten en gelegenheden in de stad.

Er zijn verschillende Barcelona Cards die van 1 dag tot 5 (opeenvolgende)dagen geldig zijn. Ze zijn te koop bij alle VVV kantoren (herkenbaar aan de rode ‘i’ bordjes), bijvoorbeeld op het vliegveld en onder Plaça Catalunya. Of de kaart een waardevolle investering is, is afhankelijk van hoe druk je programma is. Als je van plan bent om in 5 dagen zoveel mogelijk bezienswaardigheden te gaan zien en van hot naar haar gaat reizen met bus,trein en metro, heb je een goede kans dat je met alle kortingen en besparingen op vervoersbewijzen de investering van de kaart er weer uithaalt. Doe je het wat kalmer aan en wil je meer gewoon wat door de stad slenteren dan kun je goed zonder.

Naast het openbaar vervoer zijn er nog een aantal dingen gratis met de Barcelonacard. Als je deze dingen van plan was te gaan doen dan kan de Barcelona Card een nuttige investering zijn.
– Wandeltochten met gids door het centrum. (normaal 7,50 of 10 euro, Zie hier.)
– Toegang tot Poble Espanyol op de Montjuïc. Dit is een nagebouwd dorp waar kopieën staan van enkele beroemde Spaanse gebouwen. Er zijn veel cafés, restaurants en barretjes.
– Beklimming van het Columbusmonument aan het eind van de Rambla.
– Toegang tot een aantal kleine musea.

Verder 20 tot 30% korting op de toegang tot de populairste bezienswaardigheden van Barcelona.
De Barcelona Card geeft geen korting op de Bus Turistic. Ook is het vervoer met de Aerobus niet gratis met de Barcelona Card. (Je krijgt wel 15% korting).

Kijk voor meer informatie over de kortingen op de website (zie hieronder).