bekijken doen eten drinken uitgaan slapen handig< Vorige| Home| English | Volgende Park >

Parc Güell

Waarschijnlijk het beroemdste park van Barcelona is het Parc Güell. Ontworpen door de architect Gaudí als een soort van ideaal droomdorp buiten de drukte van de grote stad. Het dorp is er nooit gekomen. Van de geplande 60 woningen zijn er maar 2 gebouwd.

Dat neemt niet weg dat Parc Güell een schitterend, bijzonder en uniek park is dat je zeker een keer gezien moet hebben. De entree ziet er uit als de ingang van een sprookjesbos.

Er zijn 2 bijzondere centrale pleinen. Het eerste is de 'zaal van de 100 zuilen' (het zijn er stiekem maar 86). Dit is de 'kelder' van het erboven gelegen 'Gran Plaza Circular' met de wereldberoemde, keramisch betegelde banken. Vanaf hier hen je een schitterend uitzicht over Barcelona.

Speciaal: Voor een nog mooier uitzicht dan op de 'Gran Plaza Circular' kun je de paden van het park volgen naar bovenop de berg. Daar is een 'mirador' (uitzichtpunt) met een nog weidser uitzicht.

Adres: Olot 7
Buurt: Lesseps
Openingstijden: elke dag van 10:00 tot 18:00
Metrostation: L3, Lesseps


Toegankelijk met rolstoel.

Website : http://w3.bcn.es/XMLServeis/XMLHomeLinkPl/0,4022,375670355_376776313_3_753359649_detall,00.html?accioPJ=detall
Reacties

Erik
-@v.incc, je hond mag gewoon mee. Je wordt wel geacht de poep op te ruimen, dus ook zakjes mee.
- @ katrien, zoveel tijd als je wilt. Als je het hele park van onder tot boven doorwilt, ben je wel een half uurtje zoet. Er zijn ook bankjes en picknick-plaatsjes. Als je alleen de beroemde zuilen en de keramische bankjes wilt zien, kun je in 5 minuten even in en uit lopen, maar dat zou zonde zijn.

katrien
Hoeveel tijd is er nodig om eens rond te slenteren in het park?

v.incc
mag je hond ok mee:P

Erik
@Nathalie Wellicht voor het museumpje daar. Het park is gewoon vrij toegankelijk.

nathalie
is het juist dat er 3 euro inkom gevraagd wordt? stond in de reisgids.

jurian
kwil daar ook heen "{

Filip
als je met de metro gaat neem je best halte vallarca (op 700 m van ingang bovenaan park)je kan gebruik maken van roltrappen naar boven !!! je bent zo aan het kruis met het prachtige zicht over de stad !!! Dan kan je het park lekker afdalen. Prachtige locatie - echt de moeite !! (05/2006)

Rianne
Als je maar 1 dag gaat, heb je echt té weinig tijd! Je moet vooral naar de Sagrada Familia, maar Casa Battlo en Parc Guell moet je toch ook even gezien hebben. Bovendien is het ook een aanrader om even te gaan shoppen op de Ramblas! Zeker de moeite waard.

Erik
Het is een openbaar park, dus toegang is helemaal gratis. Het is open van 10 uur 's ochtends tot zonsondergang.

Diny
Kan iemand mij vertellen wat de entreeprijs is van Parc Güell en hoeveel tijd je nodig hebt om 't te bekijken.

Ellen
Hallo, Is hier ook een prijs aan verbonden en zoja hoeveel??

Michon
Neem bus 24 en je hoeft niets te lopen!

lieke
ik ga in de zomer naar barcelona voor een daggie kan iemand mij vertellen wat de echte 'musts'zijn om heen te gaan?

marian
Vanaf halte Vallarca, die heb ik genomen, ongeveer 10 minuten lopen. De roltrappen doen het weer (juni 2005). Je bent dan niet bij het gedeelte van de bekende banken of de collums, maar een mooi uitzicht heb je meteen en een heerlijk tropisch gevoel! Ik was er eerst op een zondag (druk) en later op een doordeweekse dag. Ik vond het schitterend en heb echt genoten van de aparte vormgeving.Wat me het meest verbaasde is dat die bank van Gaudí zo ontzettend comfortabel was!!

mirjam
kan iemand mij vertellen hoe lang het lopen is vanaf metrostation vallarca of lesseps? welke raden jullie aan? en die buslijn 24 stopt die ook ergens op de ramblas?

Miranda
Ik ga in het paasweekend naar Barcelona. Kan iemand mij zeggen of er vanwege 'Pasen' bezienswaardigheden gesloten zijn?

Myrte
Ik vond dit park heel erg tegenvallen... als je binnenkomt is het mooi (net de efteling), maar naast de beroemde bank en het museum is er verder weinig te zien!

joost
We gingen hier met bus 14 heen en we zijn gerold. KIJK UIT!. ZE LIJDEN JE HEEL SIMPEL AF. EEN KEREL IN EEN PAK GAAT TUSSEN IEDEREEN IN STAAN EN GAAT HEEL OVERDREVEN MET EEN SPIEGELTJE Z'N WENKBRAUWEN GOED STAAN TE DOEN TERWIJL DE ANDERE ZIJN SLAG SLAAT. KIJK DUS UIT!!!!! P.S. OOK IN PARC GUELL LOPEN ZE ROND, IK HEB IEMAND GESPROKEN EN ZAT DAAR BOVEN BIJ DIE BANKEN BIJ EEN RESTAURANTJE IETS TE ETEN EN TOEN WAS HEEL HAAR TAS WEG.

Thomas
als je met de metro gaat is de halte vallarca veel interessanter. van daaruit zijn er roltrappen die je naar boven in het park brengen

henk
pak met de bus lijn 24 en je stopt voor het park erg fijn en makelijk voor zowel heen als terug

vanessa
dit was heel indrukwekkend en als je in barcelona bent zeker een aanrader om naar toe te gaan

Kate
Aan de indrukwekkende ingang met de overbekende hagedis was het een drukte van jewelste. Vanop het platform met de bekende banken heb je 'n mooi uitzicht op de stad, maar hogerop kan je in alle rust genieten van een nog veel weidser uitzicht. Overal mooie beplanting.

Wendy
Loop gewoon zelf omhoog, zo kan je het uitzicht het beste ervaren dat alleen k=maar beter wordt! Eenmaal bovenaan tot het kruis heb je echt geen spijt van het lopen. Het is echt de moeite waard!!

Lotte
Oke, dankjewel. Parc de la ciutadela ziet er inderdaad 'hangeriger' uit. We gaan dinsdag al :) maar hoor net dat 't weer niet al te goed is.. hoe kut is dat.

Erik
Het park heeft niet echt gras om op te liggen. Wel zijn er veel bankjes. Het ligt op een heuvel.'s Zomers kan het er knetterwarm worden. Uiteindelijk inderdaad meer een 'kijkpark' dan een 'hangpark'. Voor dat laatste kun je beter naar het Parc de la Ciutadela gaan.

Lotte
Ik weet niet echt wat ik me er bij voor moet stellen, maar is t echt alleen een 'kijkpark' of ook een relax park waar je gewoon op t gras kan liggen en al? ons hostelding zit er namelijk vlakbij, dus t zou wel relaxt zijn als we gewoon een beetje konden parkhangen de hele dag :)

koosje
een ongelooflijk mooi park! Lijn 24 vanaf Passeig de gracia is perfect. Zorg op de terugweg dat je een kleine minibus van TMB aan kunt houden (rijden regelmatig rond om mensen uit de buurt naar de metro te brengen; ze hebben eigen bushaltes) om je naar Lesseps te rijden. Is een behoorlijk eind wandelen namelijk (plm 5 min. rijden met de minibus)! Gelukkig stopte per toeval het busje voor onze neus.

Peter
Zorg ervoor dat, wanneer je het park in hartje zomer bezoekt, genoeg drinken meeneemt! Er is namelijk niet bijster veel beschutting daar, dus de zon brandt er bijna continu op je hoofd. In de buurt zijn er wel winkeltjes waar je wat water of zoiets kunt halen, maar het is voordeliger dat gewoon ergens in een supermarkt te halen.

Stefanie
Ideaal met de bus-touristique...zo kan je nog een stukje te voet wandelen door de mooie buurt. Tussen de middag is het er wel snikheet...maar er zijn in het parc genoeg gelegenheden om efkes te zitten en te bekomen van de warmte, schoonheid...echt de moeite waard!

Caroline
Heel mooi park!! Prachtige zicht op Barcelona vanuit de 'Gran Plaza Circular'!! In één woord WAW!!

stennie
een heel mooi park

Eduardo
Ga niet met de metro maar met de bus of taxi naar dit park en laat je afzetten aan de hoge kant van het park (bij de bushaltes) dan loop je van boven naar beneden door het park i.p.v. andersom, wat gezien de behoorlijke hoogteverschillen een stuk minder vermoeiend is.

shirley
Aardig eindje lopen vanaf het metrostation Lesseps!

Erik
Het park is het hele jaar elke dag open van 10 uur 's ochtends tot ongeveer zonsondergang.

fennie
weten jullie ook of het parc heel het jaar is geopend. gr

Mariska
ik ben op zoek naar negatieve ervaringen!!!als je iets weet wat verbeterd kan worden laat het dan ff weten. alvast bedankt

Marjolein
Dit park moet je dus echt bezocht hebben als je in Barcelona bent. Het staat vol met echte Gaudi beelden en huizen.

Victor
Het park is het makkelijkst bereikbaar met bus 24 (gaat af Plaza Cataluña via Passeig de Gracia naar boven en stopt recht voor de ingang) !!

Victor
Voor het mooiste uitzicht in het park is het ´n must om het kruis ("linksboven" in ´t park) te beklimmen !!!

EJ
Voor de liefhebbers van museumpjes bedoel je?

Hans Ringenier
IN het park staat ook het huis waar Gaudi gewoond heeft. Dit huisje ( erg schattig ) is tegenwoordig een museumpje. Leuk voor de liefhebbers.

jaap
Geplaatst op:2006-11-11 13:10:03

Parc Guell vonden we erg mooi, maar voor het aller- allermooiste uitzicht moet je toch naar de Montjuic. Als je de uitstaphalte neemt van de toeristische bus na het museum Joan Miro/tramhalte, dat is bij het kabelbaantje maar het WTC, heb je een fraai terrasje met geweldig uitzicht op de stad + haven. Een colaatje kost er 3 euro, maar alleen al het uitzicht is dit zeker waard.

ingrid
Geplaatst op:2006-11-22 05:42:13

ben er ook geweest, we kwamen via de achterkant binnen (verkeerde metro halte uitgestapt) dus moesten flink lopen en klimmen, maar kwamen zo ook bij de 3 kruizen uit, waar je het ALLERMOOISTE uitzicht hebt! toen naar beneden gelopen via gaudi's werken.

kirsten
Geplaatst op:2007-03-16 09:38:24

ik ben er self geweest je moet wel ff de berg oplopen maar wij sijn met zo'n toer bus gegaan toen moetsen we nog een klein stukje lopen. het is er echt heel mooi en de moeite waard om er heen te gaan !! dus ik zou zeggen ga je naar barcelona ga ook naar parc guell!!!

angel
Geplaatst op:2007-03-20 11:11:42

Hi allemaal, Ik heb een vraagje. Ik ga met pasen naar Barcelona maar zijn de winkels dan wel open?Of in ieder geval de zaterdag ervoor???

mandy
Geplaatst op:2007-03-22 14:20:53

hoi ik ben mandt ik maak een werkstuk over parc guell. weet u nog interesante weetjes die ik erin kan zetten. weet u er een paar vertel het mij. alvast bedankt. groetjes mandy.

mandy
Geplaatst op:2007-03-22 14:23:12

hoi ik ben mandy en ik maak een werkstuk over parc guell als je iets over pardc guell weet wil je het dan naar mij melen . alvast bedankt mijn email is mandyvanderpoel@hccnet.nl

Rogier
Geplaatst op:2007-04-04 15:18:46

Of de winkels open zijn met pasen weet ik niet maar hier is de website van het grootste shopping center van Barcelona. (open van 10.00-22.00 ma-za) http://www.diagonalmarcentre.es/centrocomercial/html_eng/centre/home_centre.asp

koen
Geplaatst op:2007-04-15 04:39:52

hoi mandy, als je even op inet kijkt kom je deze site wel tegen: http://www.digischool.nl/ckv1/architectuur/guell/parc_guell.htm hier kun je vanalles vinden wat je in een verslag zou kunnen zetten ;) succes..

Linde
Geplaatst op:2007-05-13 07:04:58

Ga 's morgens vroeg, dan is het rustiger en het licht is beter voor fotograferen/filmen. Bovendien is dan de wandeling van de metro naar het park in de schaduw, lekker want het is best een stuk en het loopt ook wat omhoog.

Annemie
Geplaatst op:2007-07-23 10:24:31

Wij willen de Bus Turistic nemen en dan zo Park Guell bezoeken. Hoe ver ligt de halte van die bus van de inkom van het park?

Erik
Geplaatst op:2007-07-23 10:40:30

Als ik me niet vergis stopt de Bus Turistic voor Parc Guell aan de Ronda del Dalt, een kleine 5 a 10 minuten de berg op wandelen van de ingang.

Stephan
Geplaatst op:2007-08-26 13:15:51

Persoonlijk vond ik dit minder mooi. Zeker gezien de klim met de rolstoel de berg op. Ook had het de nacht ervoor geregend en was het een grote zandbak met plassen water. Niet echt toegankelijk, alleen met veel uithoudingsvermogen te doen.

sarah
Geplaatst op:2007-09-18 09:20:15

gewoon bangelijk, wel even klimmen tot je aan het parc bent, maar het is echt de moeite waard. Veel mooier dan de sagrada familia en echt wel genieten als je in het parc bent

W+K
Geplaatst op:2007-09-29 11:15:41

Mooi park! Bespaar je 4 euro en sla het museum over. Het uitzicht is echt fantastisch, het ligt vrij hoog boven de stad. Vergeet niet om onder het grote plein te kijken. De vele pilaren zijn schitterend. Het is wel een eindje van de metro vandaan (1200 meter).

ikke
Geplaatst op:2008-02-01 07:50:29

kga zeker hier ook heen hoor alleenmaar goede reacties heeft er iemand nog goede tips voor mij stuur ze naar kuzies19@hotmail.com

6hum
Geplaatst op:2008-02-14 04:41:58

hallo ik zoek nu al een tydje naar een deftige kaart van park güell. kan iemand mij van dienst zijn? stuur maar naar rexy_sexy_90@hotmail.com dank by voorbaat jow

Erzsi
Geplaatst op:2008-02-19 18:08:15

Als je niet zo goed ter been bent of wat kortademig neem dan een taxi naar Parc Guell. De toeristenbus komt er wel langs, maar dan moet je nog wel een steile weg oplopen (ca 150 meter). Een rit met een taxi in Barcelona niet echt niet duur. Reken voor 6-7 kilometer ongeveer 12-13 euro.

Dick
Geplaatst op:2008-03-08 13:22:14

Vond er niet veel aan. Beetje Efteling-achtig. Vreselijk druk ook, allemaal kindertjes op schoolreis. Nee, geef mij dan de Sagrada Familia maar!

lotteee&maaikee
Geplaatst op:2008-04-24 05:23:16

WOWOWOWOWOWOWOW da'sleuk en heel mooi:D. Doei

gwen
Geplaatst op:2008-05-19 18:34:20

zeer leuk park. het is leuker om van boven naar beneden te gaan dan is de verassing van gaudi's kunsten des te leuker! ook het uitzicht is dan fantastisch!

erhan
Geplaatst op:2008-06-03 02:57:09

dat is daar heel leuk

Jeanette
Geplaatst op:2008-06-17 15:03:43

Ga dit weekend naar Parc Guel,lijkt me echt onwijs mooi!!ga veel foto's maken en zet ze op internet. Adios

maroeke
Geplaatst op:2008-07-29 06:33:23

Kan iemand me uitleggen hoe ik in dit park geraak vanuit lloret de mar? Alvast bedankt x

joy
Geplaatst op:2008-10-08 08:47:19

ja,, hester en ik gaan in de grote zandbak!!! die is echt keiiisexxyy man!! xxx joy!! leip man!!

Laura
Geplaatst op:2009-03-30 16:08:50

Voor de geïnteresseerden; het is eigenlijk niet heel toegankelijk voor rolstoelen. Alle bijzondere werken in het park zijn - met elektrische rolstoel tenminste - niet toegankelijk. De heuvel op gaf wel een heel mooi uitzicht!

Anja
Geplaatst op:2009-04-28 10:04:15

Aan de makers van de website en alle anderen. De juiste schrijfwijze is PARK GÜELL. Park dus met een K, omdat Gaudí zijn inspiratie haalde bij de tuinsteden in Engeland. Bovendien klopt de link naar de website niet.

job
Geplaatst op:2009-05-11 09:58:32

Gratis en geen wachtrij

Erik
Geplaatst op:2009-05-11 13:08:27

@Anja. De link is aangepast. Van de de schrijfwijze met de K had ik nog nooit gehoord. De officiële website schrijft ook gewoon Parc Guëll

Jasmijn
Geplaatst op:2009-06-14 16:20:47

Ik ga deze zomer ook, Is het mogelijk om met een bijv. scooterje naar Sagrada Famillia, Las Ramblas en Park Guell te rijden in 1 dag, weet niet hoe ver dat van elkaar af ligt?!

Erik
Geplaatst op:2009-06-26 10:51:16

@Jasmijn. Ja hoor. Dat is allemaal goed te doen in 1 dag, zelfs op een scootertje. De metro is wel veel gemakkelijker. En als je de Bus Turistic neemt wordt je sowieso langs alle bezienswaardigheden gebracht.

Erzsi
Geplaatst op:2009-08-09 17:31:06

Als je wat slecht ter been bent of ademhalingsmoeilijkheden hebt dan kun je het beste met een taxi naar Parc Guell gaan. Vanaf de halte van de toeristenbus moet je een hele steile weg oplopen (ca 100 m). Ook de metrohalte ligt beneden. Ga hier ook in de vroege ochtend of de namiddag naar toe, want het is de hele dag waanzinnig druk. Ga niet in het "restaurant" (= vreetschuur) iets eten. Hoge prijzen en slecht (toeristen-) voer. Voor mensen in een rolstoel moet de begeleider wel over sterke spieren beschikken. Het is heuvel op en neer. Ook zijn er plekken waar je niet met de rolstoel kunt komen (trappen). Als je met de taxi bent gekomen, spreek dan met de taxichauffeur een tijd af om je weer op te halen. Als je geluk hebt kun je in een taxi stappen die mensen heeft afgezet, maar er is geen taxistandplaats. TIP 1. Na anderhalf uur heb je Parc Guell wel gezien. TIP 2. Neem zelf wat drinken en eten mee. TIP 3. Als je zelf terug naar beneden loopt op die steile weg, laat je dan niet verleiden om in een van die eettentjes iets te eten of te drinken. Veel te duur!

lore
Geplaatst op:2010-01-24 04:27:45

in welk stad ligt die park

Rosie
Geplaatst op:2010-03-06 05:23:22

Hallo, ik ga in juli 10dagen naar santa susanna en ik wil graag een dagje naar barcelona gaan. De bedoeling is om het voetbalstadion te bezoeken, het centrum ( shoppen ) & dit park. Hoe geraak ik het beste in dit park? Via bussen? Trein? metro? .. Alvast erg bedankt !

I love myself
Geplaatst op:2010-03-06 11:10:09

ik ben er zelf geweest het is daar zoooo mooi

brigitte
Geplaatst op:2010-03-28 08:42:26

hallo Rosie. Je kan geen betere uitvalbasis hebben dan santa susanna met een treinstation voor de deur.maar het kan natuurlijk ook met een georganiseerde bus reis er naar toe dan kan je kijken welke organisatie je kiest voor jou intresse. maar met de trein op eigen gelegen heid is natuurlijk heel erg spannend, je kan van af het station midden in barcelona de metro nemen naar alle bezienswaardigheden maar ik zou je ook advieseren om een stukje lopens door de stad te gaan dan proef je de echte sfeer. veel pleier in het mooie santa susanna en barcelona.

maud
Geplaatst op:2010-06-01 10:29:43

hallo daar! ik ben ook al een keer in barcelona geweest! mijn moeder vertelde dat er bij een vriendin van haar ook een keer gerold is, dus dat is uitkijken daar!!

andere Erik
Geplaatst op:2010-09-06 14:17:28

In tegenstelling tot mijn naamgenoot, is mijn ervaring dat je veel meer dan een half uur nodig hebt om het gehele park te zien. Ik ben er 2x geweest en heb er allebei de keren enkele uren rondgelopen. Ik zou dus wat meer tijd reserveren. Salu2!

hoi
Geplaatst op:2010-11-07 09:57:51

hoi

alson
Geplaatst op:2011-01-23 08:10:12

mijn tante heeft het altijd maar over een park met fontijnen is dat die park ?

Daan
Geplaatst op:2011-02-20 02:56:15

Alson, Nee, dat is parc de Montjuic. Het ligt aan de andere kant van de stad (bij de zee)

make money online without paying anythin
Geplaatst op:2011-02-26 14:52:52

Awsome resource! Many thanks for maintaining it. Keep going that way.

money making opportunitie
Geplaatst op:2011-03-03 05:04:09

Hi mate! Amazing site! I really liked reading it.

1
Geplaatst op:2011-06-07 09:49:28

-1'

-1'
Geplaatst op:2011-06-07 09:49:29

1

1
Geplaatst op:2011-06-07 09:49:30

1

1
Geplaatst op:2011-06-07 09:49:31

1

cardaddy
Geplaatst op:2011-07-18 17:01:33

Awsome blog! Many thanks for creating it. Keep going that way.

Sandra
Geplaatst op:2011-09-10 06:45:36

Ben er ook geweest in augustus dit jaar. ik vondt het een zeer indrukwekkend en een heel mooi park.al had ik wel last van duizeligheid en hoofdpijn toen we het park opkwamen lopen. we zijn met excursie geweest dus we hadden niet veel tijd maar die tijd wat je daar zit was al mooi. Sagrada Familia is ook heel mooi. en je moet zeker de ramblas over is de moeite waard vindt ik.. wij zijn later op de avond nog bij de fontein geweest das was super:D

jolande
Geplaatst op:2012-04-16 10:43:49

Hallo Erik, Leuke site. Ik heb gehoord dat op dinsdag 1 mei (dag van de arbeid) veel winkels ed gesloten zijn. Weet je of Parc Guell, Camp Nou experience, El Poble Espagnon, La Sagrada Familia en de kabelbanen bij de haven etc die dag open zijn?

Lydia
Geplaatst op:2012-04-29 07:37:40

Hoi, Weet je al meer of de door jou genoemde parken etc op 1 mei ook gesloten zijn? groet Lydia

1
Geplaatst op:2012-09-23 08:45:12

1

-1'
Geplaatst op:2012-09-23 08:45:12

1

1
Geplaatst op:2012-09-23 08:45:12

-1'

1
Geplaatst op:2012-09-23 08:45:13

1

1
Geplaatst op:2013-01-29 20:55:48

-1'

1
Geplaatst op:2013-01-29 20:55:49

1

-1'
Geplaatst op:2013-01-29 20:55:49

1

1
Geplaatst op:2013-01-29 20:55:50

1

kutr
Geplaatst op:2013-09-10 05:34:59

kutkut

only for 5 dollars
Geplaatst op:2013-09-12 23:37:09

yMAw00 Thanks so much for the blog article. Fantastic.

gaar
Geplaatst op:2013-09-14 08:08:06

gaar

gaar
Geplaatst op:2013-09-14 08:09:01

gaar

gaar
Geplaatst op:2013-09-14 08:10:08

gaar

cheap link building
Geplaatst op:2013-09-24 07:12:07

Pe0o98 I truly appreciate this blog.Thanks Again. Really Cool.

link building team
Geplaatst op:2013-10-15 11:27:20

IcYfqB Im grateful for the post.Really looking forward to read more. Fantastic.

watch this pls
Geplaatst op:2013-11-18 10:01:26

hywoLB Really enjoyed this post. Much obliged.

you want this now
Geplaatst op:2013-12-14 21:19:20

6GVQID Thanks a lot for the blog article.Much thanks again. Will read on...

look at this
Geplaatst op:2014-01-17 23:38:14

Z0Zg4I Major thankies for the post.Thanks Again. Want more.

stunning seo guys
Geplaatst op:2014-02-28 09:05:30

8ZcBJY Fantastic blog post.Thanks Again. Cool.

best prices
Geplaatst op:2014-03-22 18:16:21

azvjvi Major thankies for the article post.Thanks Again. Will read on...

1
Geplaatst op:2014-03-25 10:47:00

1

nice seo guys
Geplaatst op:2014-05-11 18:01:26

cljunO I am so grateful for your blog. Really Great.

awesome seo solutions
Geplaatst op:2014-06-04 12:03:16

XSJNbu I cannot thank you enough for the article post.

good backlinks
Geplaatst op:2014-06-17 17:02:23

cH5kYc I really liked your article.Thanks Again. Keep writing.

1
Geplaatst op:2014-06-21 08:02:00

1

awesome seo
Geplaatst op:2014-07-04 02:10:41

745BNg Im thankful for the blog. Much obliged.

crorkservice
Geplaatst op:2014-07-18 13:08:04

8ICLUH I loved your blog.Much thanks again. Cool.

Elly Ratjetoe
Geplaatst op:2014-07-25 02:42:41

Mooi site. Inmiddels is het niet meer gratis. Het kost €7,00 om er in te kunnen. Maar daardoor wel iets rustiger.

crorkz matz
Geplaatst op:2014-08-02 00:56:29

NBd4GR Thanks for the article post.Much thanks again.

crorkz
Geplaatst op:2014-08-03 20:23:41

jaMYYd A big thank you for your article post.Thanks Again. Great.

matzcrorkz
Geplaatst op:2014-08-04 21:57:56

hWHSDN wow, awesome article.Really looking forward to read more. Awesome.

1
Geplaatst op:2014-08-08 15:05:50

-1'

-1'
Geplaatst op:2014-08-08 15:05:51

1

1
Geplaatst op:2014-08-08 15:05:52

1

1
Geplaatst op:2014-08-08 15:05:53

1

1
Geplaatst op:2014-09-03 07:39:45

1

1
Geplaatst op:2014-09-03 07:39:46

1

Renee
Geplaatst op:2014-10-07 09:28:48

Gisteren gingen wij met mijn vader van 86 naar park Güell. Hij is slecht ter been en wil het liefst van boven naar beneden het park bezichtigen. Dit doe je het beste door met de metro naar Lesseps te gaan. Daar is een lift. Op station Vallcarca niet! Bij Lesseps stap je op bus 92. Die stopt bij de boven ingang van het park! Eenmaal beneden loop je weer omlaag naar de grote weg, waar je weer met de bus verder kunt. Kan je geen trappen lopen, neem dan de eerste weg rechts. Daar gaat een kleine bus die je naar beneden rijdt. Uitstappen zodra je weer een lift van de metro ziet! Daar kan je dan weer de metro nemen.

matz crorkz
Geplaatst op:2014-12-17 10:59:57

1jlXcG Thanks for sharing, this is a fantastic post.Thanks Again. Will read on...

crorkz
Geplaatst op:2015-01-15 18:09:35

JU2SxH Good post and right to the point. I don't know if this is truly the best place to ask but do you people have any thoughts on where to employ some professional writers? Thanks :)

crorkzz backz
Geplaatst op:2015-02-04 08:45:20

5oRHqk Thank you, I've recently been searching for info about this subject for ages and yours is the best I have discovered till now. But, what about the bottom line? Are you sure about the source?

crork work
Geplaatst op:2015-03-06 20:52:41

zRuCPP F*ckin' remarkable issues here. I'm very glad to peer your post. Thanks a lot and i'm taking a look forward to contact you. Will you please drop me a mail?

crork mattew
Geplaatst op:2015-03-07 02:33:39

UY0hRl Well I really liked reading it. This information provided by you is very effective for proper planning.

1
Geplaatst op:2015-03-18 14:41:54

1

1
Geplaatst op:2015-03-18 14:41:56

1

crorkservice on fiverr
Geplaatst op:2015-05-05 16:48:11

73jk6O Hey there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on. Any suggestions?

crorkservice
Geplaatst op:2015-05-29 09:30:38

wC7J0U Hey! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be ok. I'm definitely enjoying your blog and look forward to new updates.

crorkzz mattz
Geplaatst op:2015-06-10 18:01:26

hnsKEQ Hey, thanks for the article.Much thanks again. Awesome.

1
Geplaatst op:2015-06-27 10:17:42

1

seo service
Geplaatst op:2015-06-30 20:20:11

qnEe2t I think this is a real great blog post. Will read on...

matt crorkzz
Geplaatst op:2015-08-04 07:50:29

MzFrHf You definitely ought to look at at least two minutes when you happen to be brushing your enamel.

1
Geplaatst op:2015-08-13 06:31:17

1

alex crork
Geplaatst op:2015-09-02 11:37:53

1J6502 Spot on with this write-up, I really assume this website needs rather more consideration. I all most likely be again to learn rather more, thanks for that info.

1
Geplaatst op:2015-09-18 07:38:32

1

crorkservice
Geplaatst op:2015-10-16 01:54:22

8Zhdyh romantic relationship world-wide-web internet websites, it as really effortless

fiverr seo
Geplaatst op:2015-10-16 06:19:30

uG4oDJ Appreciate you sharing, great post.Much thanks again. Great.

1
Geplaatst op:2015-11-05 11:55:04

1

fiverr crorkservice
Geplaatst op:2015-11-08 12:47:03

RXY0Uu Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is excellent, let alone the content!

crorkservice fiverr
Geplaatst op:2015-11-28 13:31:15

eCXYAe Perfectly composed content material , thankyou for entropy.

UouJRQkYJ
Geplaatst op:2015-12-31 23:48:06

y2qkSr

cocoservice
Geplaatst op:2016-03-01 10:55:37

75v9A9 I reckon something truly interesting about your web blog so I bookmarked.

coco ser vice
Geplaatst op:2016-03-31 09:03:36

aDgwxR website who has shared this enormous piece of writing at

photo editor
Geplaatst op:2016-04-05 17:42:24

2Z3L48 just your articles? I mean, what you say

big dildos
Geplaatst op:2016-05-13 14:08:29

You understand a whole lot its almost tough to argue with you (not that

porn movies
Geplaatst op:2016-05-15 20:27:47

pi3ZfR This is really interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I have shared your site in my social networks!

pork movies
Geplaatst op:2016-07-06 03:59:56

aQRzxW There is clearly a lot to know about this. I assume you made various good points in features also.

greal lana
Geplaatst op:2016-08-03 19:53:51

1ndENP Say, you got a nice blog.Thanks Again. Fantastic.

suba buba
Geplaatst op:2016-10-10 14:16:03

BdqaaC Thank you for your article.Really thank you! Will read on

suba hentai
Geplaatst op:2016-11-26 17:39:18

buPQQW Of course, what a fantastic site and illuminating posts, I surely will bookmark your website.Have an awsome day!

Bonuses
Geplaatst op:2017-01-31 14:35:04

kQ0XjO Very informative post.Much thanks again. Keep writing.

lovely shez
Geplaatst op:2017-03-04 12:38:41

JPKNH6 Loving the publish.. all the best So pleased to get identified this post.. sure, analysis is having to pay off. My personal web browsings seem full.. thank you.

lucy ann
Geplaatst op:2017-05-10 09:58:09

yEnVyg These challenges can be uncomplicated to choose treatment of if you see your dentist swift.

jake jilennanal
Geplaatst op:2017-07-10 18:16:05

rAFi41 Muchos Gracias for your blog article. Really Great.

just another
Geplaatst op:2017-09-20 03:02:34

Iy9OnY I really liked your article. Much obliged.

Reageren op dit bericht? Geef je commentaar hieronder
Naam:
E-mail:
Bericht: